Vi ses igen 6 juni 2025!

Kom och upplev de fina slingrande stigarna i Eketångaskogen och Eketånga naturreservat. Start och mål precis intill havet vid Wakeparken i Grötviks hamn. Efter loppet väntar medalj, snacks, vätska och after race-häng i Wakeparken! Ta gärna med dig vänner och familj och mingla efteråt. Det erbjuds servering i kiosken och om du är sugen kanske du vill ta ett dopp i havet direkt efter mål. Vi ses, det blir kul!

Bansträckning och banprofil

Upplev Eketånga trail 10 km

 • 10 km jättefin trailbana!
 • Nummerlapp, medalj och gympapåse
 • Tidtagning och liveresultat
 • Vatten och sportdryck under loppet
 • Vätska och snacks efter loppet
 • Priser till de tre snabbaste löparna i dam- och herrklassen
 • Utlottade priser
 • Praktisk information

  Tid och plats
  6 juni 2024 med första start klockan 10. Start och mål i Wakeparken, Grötviks hamn.

  Starttid/startgrupp

  För att det inte ska bli för trångt på de smala slingrande stigarna i skogen startar ni i olika startgrupper med olika starttider.

  • Startgrupp 1 klockan 10:00
  • Startgrupp 2 klockan 10:10
  • Startgrupp 3 klockan 10:20
  Se vilken startgrupp/starttid du har på raceid.com/sv/races/11633/startlist. Det är viktigt att du startar din tilldelade starttid för att få rätt tid på loppet.

  Du får en tid och placering i loppet oavsett vilken startgrupp du är med i, men om du vill tävla om topp 3-placeringarna behöver du vara med i startgrupp 1 klockan 10:00 eftersom det är första tre damerna och herrarna som hamnar på pallen. 

  Om du vill ändra starttid för att du till exempel vill springa med en kompis eller vill vara med och tävla om pallplatserna, så ändrar du enklast din starttid i din anmälan på RaceID eller kontaktar oss på eketangatrail@outlook.com. 

  Resultat och priser
  Din tid och placering och resultaten finns direkt efter målgång på RaceID. Prisutdelning till topp 3 damer och herrar är ca kl 11:30. Utlottade priser ca kl 12. Alla löpare har chans till fina utlottade priser så stanna gärna kvar efter loppet! 

  Uppvärmning innan start
  Två duktiga instruktörer från Actic Simhallsbadet håller i uppvärmningen strax innan start! 

  Dusch, omklädning och bad
  Kom gärna ombytt till start. Det finns inte dusch, men loppet startar och slutar precis intill havet om du vill avsluta loppet med ett skönt dopp, antingen i Grötviks badplats (eller kanske i Wakeparken om det inte är åkare på vattnet). 

  Sjukvård
  Sjukvårdspersonal finns vid start- och målområdet.

  Nummerlappar
  Du kan hämta din nummerlapp vid start och mål-området i Wakeparken i Grötvik mellan klockan 8:30-9:45 på loppdagen. 

  Cykla hit eller åk kollektivt
  Cykla gärna hit om du bor i närheten! Om du ska åka kollektivtrafik hit så stannar bussen vid hållplatsen Halmstad Stenhuggeriet (linje 5) som ligger 1 km från start- och målområdet. 

  Parkering (p-skiva och avgift)
  Det finns begränsat med parkeringsplatser i Grötviks hamn där du kan parkera. Cykla eller samåk gärna om du har möjlighet. Första två timmarna är gratis med p-skiva, därefter avgift. Grötviks hamn är en populär plats vid fina dagar, så parkeringsplatserna är begränsade. Om parkeringsplatserna i hamnen blir fulla finns det fler platser vid Grötviks hundrastgård och i Stenhuggeriets bostadsområde som du kör igenom på vägen till Grötviks hamn.  

  Servering

  Det kommer att finnas möjlighet att köpa fika i samband med loppet. Alla löpare får dricka och snacks vid målgång.

  Värdesaker, väskor och överdragskläder
  Små värdesaker som till exempel nycklar, telefon och plånbok kan du lämna in till en funktionär i Wakeparken. Värdesakerna bevakas under loppet men du lämnar in dem på egen risk. Väskor och överdragskläder kan du lämna på anvisad plats i Wakeparken (obemannat). 

  Publik och anhöriga
  Kom gärna och heja på löparna vid start- och målområdet vid Wakeparken! Vill du se löparna utmed banan också? Du behöver bara gå 300m från Wakeparken för att se löparna på Stenhuggerivägen (ca 1,5 km in i loppet). Gå ytterligare 100m för att se löparna passera ängen (ca 2,5 km in i loppet). Följ skyltarna. Karta över bansträckningen och publik-platserna finns i Wakeparken. 

  Toaletter
  Det finns bajamajor vid start- och målområdet i Wakeparken. Offentliga toaletter finns i Grötviks hamn ca 250 meter från start- och målområdet.

  Frågor? Kontakta oss! 
  Om du har frågor, kontakta oss gärna på eketangatrail@outlook.com eller smsa/ring till 0701-455448.

  Start- och målområde i Halmstad Wakepark

  Halmstad Wakepark har varit med och skapat en mötesplats som är tillgänglig för alla i det gamla kolbrottet i fantastiska Grötvik. 

  Eketånga naturreservat

  Delar av loppet går i Eketånga naturreservat som är ett kustnära flygsandsområde med främst tall och björk. Här promenerar, cyklar och springer många motionärer varje dag. 

  Loppet serverar Umaras populära sportdryck med citronsmak, U Sport citron.

  På vårt prisbord lottas det dessutom ut goda energibars och gels från Umara!

  Actic var på plats under loppet och höll i uppvärmningen. På prisbordet fanns goodiebags från Actic. Vi hoppas att de kommer tillbaka nästa år och peppar igång alla löpare!

  AHN kiropraktorerna erbjuder alla löpare 20% rabatt på massage hela juni! Boka din massage senast den 30 juni för att utnyttja erbjudandet.
  Skriv trail+ditt startnummer när du bokar för att få rabatten. AHN Kiropraktorerna lottar dessutom ut presentkort på massage som du har chansen att vinna från vårt prisbord!

  Gladan Löp & Hälsocoaching erbjuder löpträning i grupp för privatpersoner och företag, personlig träning och kurser i löpteknik. Många av Gladans löpare springer Eketånga trail!

  Saucony var på plats under loppet och visade upp ett utbud av deras fina löparskor. Välkomna tillbaka nästa år Saucony!

  Kandyz har Halmstads största utbud av superfärskt lösgodis, 850 sorter! Efter loppet lottades det ut priser där Kandyz bidrog, muums!

  Tack till Bendt Bil för lånet av en praktisk transportbil (Opel Vivaro) till arrangörsgänget bakom Eketånga trail! 

  Besök Krantz brödbod på Västergårdsvägen 30, bara en liten bit från loppets start- och målområde! Följ Krantz Brödbod på instagram eller facebook

  Boende

  Tylebäck hotell är ett perfekt boende om du ska springa Eketånga trail eller besöka Halmstad! Här kan du njuta av lugnet och bo i fina rum omgivna av grönska, bara några minuters bilväg från starten. 

  Mysiga Halmstad Gårdshotell ligger 3,5 km från starten.

  Loppet arrangeras av Spring Halmstad

  – Eketånga trail kommer förhoppningsvis göra att fler hittar till Eketångaskogen och de riktigt fina stigarna som finns här! Utöver allt det vackra i naturreservatet får ju löparna också Grötvik, hamnen, Wakeparken och stenbrottet med den fantastiska utsikten över havet.  Jag tror och hoppas att andra kommer älska banan lika mycket som jag gör!

  Åsa Severinsson, tävlingsledare